×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Csodákat tartogat a győri Advent

Óriáskerék, korcsolyapálya, fényfestés, rengeteg meghitt program, és Közép-Európa egyik leghangulatosabb karácsonyi vására az Advent Győrben 2018-as programján…

 

„A riói olimpiáról tartottam hazafelé, és a bécsi reptéren elkeveredtek a csomagjaim. Az ügyintéző úr kérdezte, hogy honnan jöttem, s amikor elmondtam, hogy Győrből, nagyon megörült. Mint mondta, ő minden évben részt vesz a győri adventen és a karácsonyi vásáron. Ez egy bécsitől nagy elismerés.” – mesélte Borkai Zsolt polgármester az esemény hivatalos sajtótájékoztatóján. A polgármester hozzátette, az év legszentebb ünnepére várva szeretnénk az idén is meghitt hangulattal, felemelő és vidám programokkal hozzájárulni a készülődéshez. Az ünnepi fények, a gyönyörű belvárosi utcák méltó helyszínt biztosítanak mindehhez. A Széchenyi téren természetesen ezúttal is áll majd a jótékonysági faház, ahol adományainkkal a nehézsorsú embertársainknak is szebbé tehetjük az ünnepeket.

 

Tóthné dr. Kardos Krisztinától, a Győri Művészeti, Fesztivál- és Művelődési Központ igazgatójától azt is megtudtuk, a fényjáték az idén is megújul, ezúttal óránkénti váltásban láthatják az érdeklődők a kivetített homokanimációt és a fényfestést a Széchenyi téren. November 30-án, pénteken ünnepélyes keretek között gyúlnak fel a városban Advent fényei. Ismét találkozhatunk az elmaradhatatlan mindenki karácsonyfájával, az óriás adventi koszorúval, a Mikulás szánjával és a Betlehemmel is a Széchenyi téren. A meghitt hangulatot olyan produkciók erősítik, mint Veréb Tamás, Tabáni István, Dallos Bogi, Szarka Tamás és a Ghymes, Wolf Kati, Kozma Orsi és Cseke Gábor előadása. Utóbbi két előadó a sajtótájékoztatóra egy ízelítőt is hozott, Kozma Orsi pedig elmondta, nagyon szereti Győrt, ahová már szinte hazajár. Legutóbb a Rómer házban lépett fel, de az adventi programban még nem szerepelt. December 21-i koncertjükre ünnepi hangulatú dalokkal készülnek.

 

A nagy népszerűségnek örvendő koripálya újra vár mindenkit a Dunakapu téren, ahol négy alkalommal láthatjuk az idei jégrevüt. Varga-Horváth Adrienn, a Győri Nemak-Dana ETO HC Műkorcsolya Szakosztályának elnöke elmondta, ezúttal egy karácsonyi álomutazás részesei lehetünk egy kisfiú történetén keresztül ötven ifjú sportoló előadásában. A korcsolyapálya egyébként hétfőtől csütörtökig 10 órától 20 óráig, hétvégén 22 óráig tart nyitva.

 

A Dunakapu téren az Európa Kulturális Fővárosa pályázatunk benyújtása napján megnyílt óriáskerék egészen a jégpálya üzemeltetésének végéig – ami az időjárás függvénye – nyitva tart. Németh Károly, a győri Óriáskereket üzemeltető Karma Production Kft. ügyvezetője kiemelte, advent idejére az eddigi nyitva tartást meghosszabbítják, hétfőtől csütörtökig 11-től 20 óráig, péntektől vasárnapig 10-22 óráig. Az óriáskerék egy plusz hangulatvilágítást kap, míg a tövében egy dodgem pálya is üzemel majd.

 

Bozsoky Zoltán, a Győri Vásár Kft. ügyvezetője arról adott tájékoztatást, hogy az idei vásárra összesen 132 faházzal és a tavaly bevezetett, egységes, ünnepi hangulatú bögrével készülnek. A Megyeháza téren a megszokott vásári hangulat, a Baross úton a gasztronómia, a Széchenyi téren a meghittebb programok és a kézműves vásár kap helyet, míg a Dunakapu téren a szórakoztató attrakciók kapnak főszerepet.

 

A sajtótájékoztatót Dániel Balázs előadása zárta, aki a boogie-woogie műfajából adott ízelítőt. Az idén 11-ik alkalommal sorra kerülő Boogiefest visszatér a Richter terembe, ahol december 7-én és 8-án is fergeteges előadásokat élvezhet a közönség a műfaj hazai és nemzetközi kiválóságaival, 6-án pedig nyitányként az Árkádban ingyenes koncerten ismerkedhetünk a boogie-woogie rejtelmeivel.

 

Az adventi időszakban a belvárosi üzletek meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat, ahogy a Baross úti Látogatóközpont is hosszabb nyitva tartás szerint működik. Megjelent az adventi programokat bemutató kiadvány is, amely szintén elérhető a látogatóközpontban, de a gyor.hu és a hellogyor.hu honlapról is letölthető.

 

Az év utolsó napján ezúttal is együtt búcsúztathatjuk az óévet és köszönthetjük az újat a Széchenyi téren, ahol a Starmachine Zenekar, a Club 54 Zenekar és Vastag Tamás koncertje mellett a tűzijátékot is élvezhetjük.

Vissza
Fel
Normál