×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Elismerések a pedagógus napon

A Győr Oktatásügyéért és a Győr Sportjáért díjakat Borkai Zsolt polgármester adta át a városi ünnepségen…

 

„A feladat nem minden tudás átadása, ez nem is lenne lehetséges, hanem a tudás megszerzésének képességére és akarására kell rávezetni a diákokat.” – fogalmazott köszöntő beszédében Borkai Zsolt polgármester. Kifejtette, a győri önkormányzat arra törekszik, hogy a pedagógusok és a nevelő munkát végzők a lehető legjobb körülmények között dolgozhassanak. „Ezért végezzük évek óta az óvodáink, bölcsődéink felújítását, s bár ma már nem az önkormányzat az iskolák fenntartója, az ő működésükhöz is jelentősen hozzájárulunk. A győri önkormányzat folytatja ezt az utat, hogy gyermekeink egészséges és biztonságos környezetben nevelkedhessenek, a pedagógusok pedig méltó körülmények közt folytathassák nevelő tevékenységüket.”

 

A hagyományokhoz híven ezen az ünnepségen adták át a városi elismeréseket is. Győr Oktatásáért Díjat kapott Hartyándiné Frey Aranka a Győri Műszaki Szakképzési Centrum főigazgatója, aki többek között az általános iskolai balett-képzés elindításával, meghonosításában, a tánc- és képzőművészeti képzés folyamatos magas színvonalú biztosításával érdemelte ki az elismerést. Paár Ottóné, az Erzsébet Ligeti Óvoda óvodapedagógusa a mozgássérült gyermekeket foglalkoztató konduktív óvodai csoportban több évtizeden keresztül végzett nevelő-fejlesztő munkájáért, míg Farnadi Tamara Orsolya, a Bartók Béla Ének-zenei Általános Iskola pedagógusa a gyermekek zenei neveléséért és a koncertpedagógia területéhez kapcsolódó kutató munkájáért részesült a díjban.

 

Katona Tibor az Üstökös FC Győr Utánpótlás-nevelő Sport Egyesület alapítója, elnöke és tulajdonosa a rá bízott fiatalok egészséges életmódra, rendszeres sportolásra való nevelése területén kifejtett több évtizedes munkájáért vehette át a Győr Sportjáért díjat, míg Szünstein Mónika, a Győri Szakképzési Centrum Szabóky Adolf Szakiskolája gyógypedagógus tanára a sajátos nevelési igényű tanulók versenyekre való felkészítéséért, egészséges életmódra neveléséért kapta az elismerést. Az ünnepséget jutalmak átadása zárta.

Vissza
Fel
Normál