×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Folytatódik a táblák, szemetesek és faverem-rácsok cseréje

Az idén újabb 800 utcanév táblát cserélnek le városszerte, a belvárosban 144 új típusú szemetes edényt helyeznek el, és 122 fa köré kerül speciális burkolat…

 

„A tavaly elkezdett program sikeresnek bizonyult, ezért folytatódik az utcanév táblák cseréje.” – kezdte dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, aki belvárosi képviselőként kiemelte, nagy előnye az új tábláknak, hogy azok sokkal jobban láthatóak, mint a korábbiak, így könnyebb eligazodást biztosítanak győrinek és turistának egyaránt. Dr. Fekete Dávid alpolgármester a városrész másik képviselőjeként hozzáfűzte, a munka folytatásaként a belváros még komfortosabbá válik. „Számos olyan kisebb felújítást végzünk, amely a történelmi városmag szépségét tovább emeli. Ilyen például a szökőkutak, csobogók, szobrok felújításának programja, amelynek keretében az idén már elkészült a „tejfölös asszony” rekonstrukciója a Király utcánál.”

 

A mostani komplex, mintegy 40 millió forintos program részleteiről Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester számolt be. A 2017-ben kicserélt 220 utcanév tábla után az idén újabb 800 táblát cserélnek le, előbb a belvárosban, majd pedig Nádorváros és Adyváros egyes területei következnek. A speciális, UV-álló táblák két méretben készülnek, szerepel rajtuk a város címere és a városrész elnevezése is. A hulladékgyűjtő edények ugyancsak megújulnak. A tavalyi 115 cserét követően az idén 144 új tárolót helyeznek ki, amelyek esztétikusabbak, zártak, ezért nem engedik kifolyni a beléjük helyezett szemetet.

 

Ugyancsak a 2017-es év kezdeményezése volt a faverem-rácsok cseréje, amelyeket sokhelyütt felnyomott a gyökérzet, ezért balesetveszélyessé váltak. A Győr-Szol Zrt. ezért egy speciális műgyanta-kavics keverékkel tölti ki a fémszegélyes fahelyeket. Ez az anyag ellenálló, átereszti a vizet, és a balesetveszélyt is megszünteti. Az idén 122 helyen helyezik el a speciális burkolatot: A Baross úton 17, a Bajcsy-Zsilinszky utcában 57, az Árpád úton pedig 48 fát védenek ezzel az eljárással.

 

A program folytatását tervezik az utcanév táblák, szemetes edények és a faverem-rácsok esetében is.

Vissza
Fel
Normál