×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Győrben egyeztettek a magyar-osztrák határátkelőkről

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Borkai Zsolt polgármester társaságában a győri Városházán tárgyalt a határ menti települések vezetőivel. A minisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szerdán az MTI-vel közölte, a miniszter az érintett polgármesterek véleményét kérte a magyar-osztrák határon lévő átkelők átjárhatóságával és az osztrák szigorításokkal kapcsolatban .

 

Menczer Tamás közleményében azt írta, a miniszter biztosította a településvezetőket arról, hogy mindent meg fog tenni a helyzet megnyugtató rendezése érdekében. Ezt követően Szijjártó Péter Kismartonba utazik, ahol Hans Niessl burgenlandi tartományfőnökkel tárgyal ugyanerről a kérdésről.

 

A nap folyamán Szijjártó Pétert Bécsben fogadja Heinz-Christian Strache alkancellár és Karin Kneissl külügyminiszter - közölte az államtitkár.

 

MTI - Kormany.hu - Győrplusz.hu

Vissza
Fel
Normál