×Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu

Figyelem! Az Ön által felkeresett archív weboldal már nem frissül. Amennyiben Győr Megyei Jogú Város megújult honlapjára szeretne ellátogatni, úgy kattintson ide: gyor.hu!

Hulladékszállítás: Lakossági tanácsok

A GYHG Nonprofit Kft. az egészségügyi vészhelyzet idején is folyamatosan végzi a szemétbegyűjtést és -szállítást Győr városában és 111 településen. A hulladékszállítást végző társaságnak naponta mintegy 90 dolgozója és 40 járműve van jelen az utcákon. Közegészségügyi szempontból is kiemelt közszolgáltatást végeznek, ezért a mostani helyzetben különösen nagy jelentősége van annak, hogy a GYHG erőfeszítései mellett ezt a tevékenységet a maga eszközeivel a 112 település lakossága is segítse.

 

A társaság munkáját néhány egyszerű szabály betartásával segítheti:

 

  • A bio, vegyes és maradék hulladék gyűjtő tartályokat, hulladékgyűjtő zsákokat, időben, legkésőbb az ürítés napján reggel 6 óráig helyezzék ki!
  • Mindenki éljen a hulladéknaptárban megjelölt lehetőséggel, és a meghirdetett időpontokban minden alkalommal tegye ki az edényét ürítésre. Ne halmozódjon fel a hulladék!
  • Különösen figyeljünk oda a gyűjtőtartályok megközelíthetőségének biztosítására! Ebben a helyzetben sokan dolgoznak otthonról és a szabálytalanul parkoló autók miatt a GYHG munkatársai sokszor nem tudják megközelíteni az edényeket.
  • A potenciálisan fertőzőhulladékot (pl. papírzsebkendő, szájmaszk, gumikesztyű, ételmaradék) zárt csomagolásban helyezzük a gyűjtőtartályokba! Ez jó alkalom a már használt zacskók újrahasználatára.
  • Mivel az esetleges fertőzés terjedését nagyban elősegítheti, ha a hulladékgyűjtő edényekből kikerül a szemét az utcára, közterületre, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a tartályok ne boruljanak ki, azok tartalmához illetéktelenek ne férjenek hozzá.
  • A kommunális gyűjtőtartályokba csak annyi hulladékot tegyünk, hogy a teteje lecsukható legyen!
  • Az ürítések után lehetőleg mossuk ki, fertőtlenítsük a hulladékgyűjtő edényeket!
  • A közterületeken található szelektív gyűjtőszigetek tartályai és más utcai hulladékgyűjtő edények mellé ne tegyünk semmilyen más anyagot (pl.: háztartási hulladékot, lomot) a fokozott fertőzésveszély miatt! Ezek kirakását jogszabály is tiltja.
  • A közterületen elhelyezett szelektív hulladékgyűjtőket ne rongáljuk meg, a papír a műanyag és fém italos (üdítős, sörös, tejes stb.) dobozokat összelapítva tegyük bele! Használt szájmaszk és gumikesztyű még véletlenül se kerüljön a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe!
  • A huzamosabb otthon tartózkodás miatt különösen fontos, hogy törekedjünk a keletkező hulladék, különösen a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére, erre már a bevásárlás során figyeljünk oda!
  • A hulladék mennyiségének csökkentése érdekében használjuk újra a még tiszta zacskókat, műanyag dobozokat!
  • Ha lehet, vásárláskor lebomló vagy újrahasznosítható csomagolást válasszunk, ezzel nemcsak a környezetet védjük, hanem az elszállítandó hulladék mennyiségét is csökkentjük.

Köszönjük együttműködésüket! Vigyázzunk egymásra!

 

GYHG

Vissza
Fel
Normál